Fysiotherapie Betekenis

Wat is de betekenis van fysiotherapie - Ensie

Wat is de betekenis van fysiotherapie? Op Ensie, Encyclopedie sinds 1946, vind je 5 betekenissen van het woord fysiotherapie. Door experts geschreven.

ensie.nl

fysiotherapie - de betekenis volgens Dokterswoordenboek

fysiotherapie betekenis & definitie. 1) Vakgebied dat gaat over de houding en de beweging van de spieren; 2) behandelwijze die zich richt op een gezonde houding en beweging van spieren (uitspraak: FIE-zio-tee-raa-pie). Wanneer iemand moeite heeft met het bewegen van spieren en gewrichten, kan dat door van alles komen.

ensie.nl

Gratis woordenboek | Van Dale

Betekenis 'fysiotherapie' Je hebt gezocht op het woord: fysiotherapie. f y ·sio·the·ra·pie ( de ; v ) 1 ( Nederland ) lichaamsoefeningen en massage om bewegings- en houdingsproblemen te verhelpen ; (in België) kinesitherapie 2 ( België ) revalidatie

vandale.nl

fysiotherapie betekenis en definitie

De betekenis van fysiotherapie vind je op deze pagina. Er werden 3 verschillende definities van fysiotherapie gevonden in de woordenlijst. Andere definities, verklaringen, omschrijvingen of synoniemen kan je zelf toevoegen om zo het woordenboek nog completer te maken.

betekenis.be

fysiotherapie Nederlands woordenboek - Woorden.org

Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Fysio... massage en oefeningen om pijnlijke botten en spieren te verbeteren vb: hij moet met zijn rug naar de fysiotherapie

woorden.org

Fysiotherapeut - Wikipedia

Opleiding Nederland. De Nederlandse hbo-opleiding tot fysiotherapeut wordt door veel hogescholen aangeboden en omvat een studietraject van vier jaar.Deze studierichting wordt zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden. Binnen de opleiding krijgen de verschillende fysiotherapie methodieken, medisch-biologische vakken en psycho-sociale aspecten de aandacht.

nl.wikipedia.org

Wat zijn functiestoornissen? - FysioVeghel - Fysiotherapie

Een functiestoornis is een term die wij gebruiken om aan te geven welke veranderingen wij tegenkomen als we uw bewegingen onderzoeken. Enkele voorbeelden van verstoorde functies zijn: pijn tintelingen verminderde spierkracht verminderd uithoudingsvermogen van spieren verminderde controle over bewegingen toegenomen spierspanning lokale verhardingen in spieren (zgn. trigger points ...

fysioveghel.nl

Wat kost de fysiotherapeut? - Bekijk het bij Independer

15-01-2021 · De tarieven voor fysiotherapie zijn vrijgegeven. Dit betekent dat de tarieven niet zijn vastgesteld door de overheid zoals bijvoorbeeld voor tandartsen. Toch liggen de tarieven over het algemeen vrij dicht bij elkaar. Voor een reguliere behandeling betaal je tussen de €28 en €40 per zitting ...

independer.nl

Wat is eerstelijns- en tweedelijnszorg? - Independer.nl

fysiotherapie; apothekerszorg; thuisverpleging (geen verwijzing nodig, maar wel een indicatie) maatschappelijk werk; psychologische zorg bij een consultatiebureau; Vooral de huisarts heeft een centrale rol als eerstelijnshulpverlener. De huisarts bepaalt welke zorg je nodig hebt en kan je zo nodig doorverwijzen naar een specialist.

weblog.independer.nl

Keurmerk Fysiotherapie - het kwaliteitsregister voor ...

De Stichting Keurmerk Fysiotherapie is een onafhankelijk kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten en voor fysiotherapiepraktijken. Wij geven fysiotherapeuten inzicht in de kwaliteit van hun fysiotherapeutisch handelen als start van een proces waarin continu gewerkt wordt aan het verbeteren daarvan.

keurmerkfysiotherapie.nl

fysio-nederland.nl is te koop

fysiotherapie betekenis