Fysiotherapie Betekenis

Fysiotherapie - Wikipedia

Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. De fysiotherapie is voortgekomen uit de heilgymnastiek, die tot de jaren 1960 werd beoefend door een heilgymnast. Patiëntenmet klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door …

nl.wikipedia.org

Fysiotherapie - 10 definities - Encyclo

Fysiotherapie De meeste patiënten die in het ziekenhuis worden behandeld, krijgen waarschijnlijk te maken met een fysiotherapeut. Sommigen blijven, ook nadat ze het ziekenhuis hebben verlaten, nog onder behandeling en komen dan terecht tussen patiënten met bijvoorbeeld nek- …

encyclo.nl

Betekenis Fysiotherapie - betekenis-definitie.nl

Betekenis fysiotherapie. Wat betekent fysiotherapie? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord fysiotherapie. Je kunt ook zelf een definitie van fysiotherapie toevoegen. 1: 4 2. fysiotherapie. Behandeling van mensen met klachten of belemmeringen in het bewegingsapparaat met massagetechnieken, bewegingstechnieken en fysiotechnische middelen.

betekenis-definitie.nl

fysiotherapie - de betekenis volgens Dokterswoordenboek

fysiotherapie betekenis & definitie. 1) Vakgebied dat gaat over de houding en de beweging van de spieren; 2) behandelwijze die zich richt op een gezonde houding en beweging van spieren (uitspraak: FIE-zio-tee-raa-pie). Wanneer iemand moeite heeft met het bewegen van spieren en gewrichten, kan dat door van alles komen.

ensie.nl

Wat is fysiotherapie en wat doet een fysiotherapeut ...

5-9-2016 · Op 8 september is het Wereld Fysiotherapie Dag. Jaarlijks maken ruim drie miljoen Nederlanders gebruik van fysiotherapie. Wat is handig om te weten bij een bezoek aan de fysiotherapeut? 1. Wat is fysiotherapie? Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in spieren of gewrichten, een verkeerde houding of een blessure. […]

fysiosportiefgroningen.nl

Fysiotherapeut - Wikipedia

De Nederlandse hbo-opleiding tot fysiotherapeut wordt door veel hogescholen aangeboden en omvat een studietraject van vier jaar. Deze studierichting wordt zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden. Binnen de opleiding krijgen de verschillende fysiotherapie methodieken, medisch-biologische vakken en psycho-sociale aspecten de aandacht. De opleiding kent meerdere stagemomenten waarin met de beroeppraktijk wordt kennisgemaakt.

nl.wikipedia.org

fysiotherapie betekenis en definitie

De betekenis van fysiotherapie vind je op deze pagina. Er werden 3 verschillende definities van fysiotherapie gevonden in de woordenlijst. Andere definities, verklaringen, omschrijvingen of synoniemen kan je zelf toevoegen om zo het woordenboek nog completer te maken.

betekenis.be

Wat is de betekenis van fysiotherapie - Ensie

Wat is de betekenis van fysiotherapie? Op Ensie, Encyclopedie sinds 1946, vind je 4 betekenissen van het woord fysiotherapie. Door experts geschreven.

ensie.nl

Betekenis van fysiotherapie - Betekenis van...

Betekenis van fysiotherapie. Geplaatst op 17 maart 2019 door redactie / 0 Reacties. Wat betekent fysiotherapie? Het woord fysiotherapie is een samenvoeging van ‘fysio’, een van oorsprong Latijns woord dat geschreven wordt als ‘physio’, wat meerdere …

betekenis-van.nl

Geriatriefysiotherapeut - kngf.nl

De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie is een specialistenvereniging die zich ten doel stelt de ontwikkeling en de toepassing van gespecialiseerde fysiotherapie ten behoeve van de gezondheid en het welzijn voor kwetsbare ouderen. Meer informatie vindt u op de website van de NVFG.

kngf.nl

fysio-nederland.nl is te koop

fysiotherapie betekenis